DCEU Redone 5. resz – Wonder Woman

A DCEU megmentésére készült sorozatunk következő darabjához elviekben teljesen felesleges lenne módosítani bármilyen módon. A Warner egyik legkockázatosabb és legbátrabb vállalkozása volt, ami el mert rugaszkodni elődeinek árnyékától. A várt siker nem maradt el, sem kritikai sem pedig jegybevétel tekintetében sem. Mindezek fényében már egyenesen öngyilkosság lenne belenyúlni ebbe az alkotásba és való igaz, ebben a fejezetben volt szükség a legkevesebb módosításra.

Talán a Wonder Woman történetét övezi a legkevesebb dráma és halogatás, bár voltak meredek vállalásai a Warnernek. A főszereplő az eredeti Batman Superman ellen egyik kellemes meglepetése volt, még úgy is, hogy érződött valamilyen szintű kapkodás. Diana Prince keveset tett hozzá a történet fősodrához (ezért is döntöttem úgy anno, hogy az újraírt változatba nem is rakom bele). A film utolsó negyedében ötödében viszont teljes pompájában megmutatta magát, mint harcos amazon, viszont néhány igen látványos megmozduláson kívül nemigen hozott sokat.

Ez változott meg gyökeresen, amikor (talán a DCEU fenállása óta először) a rajongók követelésének eleget téve a Warner úgy döntött, Diana-val folytatják az univerzumépítést. Egy olyan főszereplő bemutatása, aki a világtól elzárva, görög istenek meséin (és jelenlétükben) nőtt fel, melynek alig van köze a mi világunkhoz, amiben az előző filmek játszódtak. Kiváló alkalom egy kis vérfrissítésre és kísérletezésre, ami egy Warner által részegen kormányozott DCEU-tól kellemes meglepetés volt. Gal Gadot, bár nem volt érdemi filmes szerepe a múltban, megjelenésében és tekintetében ott lapult egy félisten, a produkció élére pedig egy olyan Patty Jenkins került, kinek filmográfiája szintén kevés címmel rendelkezett. Ellenben ezen címek között található a 2003-as ‘A Rém’, ami bezsebelt egy Oscar díjat (mondjuk az inkább volt Charlize Theron érdeme). Ebben a produkcióban Jenkins nem csak rendezőként hanem íróként is jelen volt, szóval mondhatjuk azt, hogy biztos kezek fogták ezúttal a kormányt.

Wonder Woman (2017) – 800 millió dollár feletti bevétel, kritikai siker, feltámadás

Az eredmény pedig egy olyan film lett, ami ugyan nem került a Sötét Lovaggal egy szintre, de DC filmes társai közül ragyogó csillagként emelkedett fel. Nem csak rajongók millióinak adott reményt, vagy a WB-nek reményt milliós bevételre, hanem egészen a mai napig egy friss, modern női hős egyik etalonjaként van nyilvántartva.

Éppen ezért kockázatos vállalkozásnak tartom bárkinek, hogy ebbe a filmbe belenyúljon, viszont ettől függetlenül, valamilyen finomhangolás kell. Ugyanis több apró hibája van a filmnek. Egyrészt (bár engem jobban zavar, mint másokat) de a Wonder Woman folyamatosan elfelejti, hogy az első világháborús Németország nem egyenlő a Harmadik Birodalommal. Olyan jellegű emberkísérleteket láthatunk, ami inkább vallott a náci haláltáborokra. A másik nagyobb hiba, ahol a diadalmenet után a film belerúg a küszöbbe, az a film lezárása. Nem azzal volt a baj, hogy beemelték a görög isteneket a DC világába (az nekem kifejezetten tetszett). Az egyik hibát ott láttam, hogy Árész nem volt hajlandó megszabadulni az emberi alakjától, ami egy öreg mérges Lupin professzor volt. A második (és talán nagyobb hiba), hogy Árész legyőzésével véget ér a háború és mindenki összeborul. A film tisztán kimondta, hogy nem közvetlenül felelős Árész a háborúért, ő csak elültette az emberek elméjében a háború gondolatát. Vagyis a háború istenének kiiktatásával nem szűnt volna meg a konfliktus.

Éppen ezért két fontosabb változtatást fogunk eszközölni a történetben.

Az egyik legmarkánsabb módosítás, hogy áttesszük a történet fősodrát a második világháborúba. Erre azért van szükség, hogy kiküszöböljük azt a furcsaságot, hogy Diana miért csak az első világégésnél vett részt. Ahhoz képest Hitler hadigépezete és terjeszkedése még elsöprőbb volt, nem is beszélve a különböző emberiség ellen elkövetett borzalmakat.

A második pedig Árész szerepének finomhangolása. Bár valóban hatalmas szerepet adunk neki abban, hogy a háború ismét kirobbanjon, de az eseményekért nem őt tesszük kizárólag felelőssé.

A film ismerete a cikk teljes értékeléséhez elengedhetetlen! Ha nem láttad valamiért, mindenképpen szerezd be, nézd meg, élvezd ki és gyere vissza!

1. felvonás – Themiscyra

1. jelenet – Diana a hercegnő

Ennek a filmnek a felütése majdnem teljes mértékben megegyezik az eredetivel. Adva van egy mágiával elrejtett sziget, Themiscyra, melyet halhatatlan amazonok laknak. Életük folyamatos edzéssel telik, amiből a kíváncsiskodó hercegnő is ki akarja venni a részét. Édesanyja, Hippolyta, azonban nem akarja, hogy egyetlen lánya veszélynek tegye ki magát, mindenféle veszélytől óvva őt.
Ebben a jelenetben kapunk bevezetést a hely történetébe, szintén az eredeti film szelleméhez hűen. Megtudjuk, hogy Dianát agyagból formálták meg és Zeus segítségével keltették életre. Egy esti mese keretein belül tudjuk meg azt is, hogy Árész, Zeusz és Poseidon is összevesztek, ám utóbbi kettő kibékült, hogy legyőzhessék a háború istenét. Árész ugyan elbukott és végletekig legyengült, az emberek eredendő hatalomvágya és ellenségeskedései életben tartották. Az amazonok feladata az, hogy megállítsák a háború istenét, ha ismét megerősödne és fellázadna. Utoljára ilyenre Diana születésének idején került sor, ugyanis az emberek egymásnak estek a Nagy Háborúban, ám az emberek jósága akkor még elegendő volt, hogy maguk törekedjenek a békére.
Posseidon szóba hozásával megemlítik Atlantist is, kinek lakói jelenleg túlságosan el vannak foglalva saját gondjaikkal, soraikban nincs egyetértés. Éppen ezért nagyon fontos hely Themiscyra. Az amazonok egyedül maradtak Árész dühével szemben.

2. jelenet – Harcos születik

A következő jelenetben egy montázst láthatunk arról, hogy Diana időnként kisurran nagynénjét, Antiopét meglátogatni, aki megtanítja harcolni. Minden egyes nappal a hercegnő egyre ügyesebb harcossá válik. A szokásos kezdeti botladozásokkal együtt is hatalmas tehetséget mutat kardforgatásba, íjászatban és pusztakezes harcban is. Egy napon azonban óvatlanok voltak és Hippolyta királyné felfedezi a titkot. A két nővér vitába keveredik azt latolgatva, hogy Diana a kulcsa annak, hogy Árész felett végső győzelmet arathassanak, ha visszatér. A királyné úgy gondolja, hogy a legutóbbi Nagy Háború alatt sikerült végleg visszaszorítani a háború istenét, de Antiopé szerint, ha valamilyen okból ismét megtámadja őket Árész, nincs esélyük, hiába tart folyamatosan évek óta a kiképzés. Csak akkor védhetik meg a világot, ha Diana azzá válik, akivé válnia kell: harcossá. Hippolitát meggyőzik testvére szavai és azzal a feltétellel ad engedélyt a további edzésekre, ha (az eredeti filmhez hasonlóan) mindenkinél keményebb bánásmódban részesül.
A jelenetsor folytatódik tovább és az egyezségnek megfelelően a hercegnő kétszer többet dolgozik és kétszer nagyobb kihívások elé állítják. A néző szeme előtt válik a hercegnő igazi amazonná, népének legjobbjává. Egy eltúlzott edzés után pedig fény derül arra is, hogy Diana nem csak tehetségében tűnik ki társai közül, de más rejtett képsességek birtokában is van. Kérdésekre azonban nem marad idő, mert valamilyen furcsa zajt hallanak a távolban.

3. Út a háborúba

Egy Messerschmidt Bf 109-es német vadászgép zuhant le a sziget partjaitól nem messze. Diana egy perc habozás nélkül a roncs után veti magát és kiment onnan egy férfit. Az első férfit, akit valaha látott. Nincs idejük azonban hosszasabban összeismerkedni, ugyanis véletlenül arra téved egy, a gép útvonalát követő német tengeralattjáró is. A legénység azonnal csónakra is száll és megkísérelnek partot érni az időközben megérkező amazonok nyílzáporának ellenére. Az otthonukat védő sereg ugyan túlerőben van, azonban a támadók jóval fejlettebb felszereléssel és fegyverzettel rendelkeznek (ne felejtsük el, hogy a film a 40’es években játszódik). A megmentett férfi is igyekszik a lehetőségekhez mérten segíteni az amazonokat, Diana pedig első ízben bocsátkozik harcba. A csata jelentős amazon veszteségekkel zárul, köztük nagynénje, Antiopé is elesik.
A csata végeztével az amazonok dühtől és bosszúvágytól fűtve kikérdezik a jövevényt, Hestia pányváját is bevetve. A mágikus lasszónak hála kiderül, hogy a férfit Steve Trevornak hívják és Őfelsége Különleges Felderítőinek a tagja. Kémkedett a francia ellenállás segítségével egy olyan németek ellen indított támadást előkészítve, mely eldöntheti a háborút. A második világháborút.
Miután elvezetik Steve-et, Diana egyből rájön az összefüggésre és Árészt gyanítja a háború mögött. Mivel Hestia pányvája igazmondásra szólítja fel azokat, akiket megérint, Trevor biztosan nem hazudik. Hippolita a gyásztól és a dühtől kissé elvakultan megtiltja a lányának, hogy akárcsak szóba álljon az idegennel.
Diana azonban túlságosan eltökélt és meg akarja tudni az igazságot, így titokban meglátogatja Steve Trevor-t, aki még többet elmond erről a háborúról. Mesél a németekről, Hitlerről és egy mindent felőrölni készülő szövetséges támadásról, melyet ő csak D-napként ismer. Diana eltökélten akar segíteni, így megegyeznek: Segít Steve-nek eljutni Angliába, ahol a szövetséges haderő állomásozik, cserébe magával viszi őt a háborúba, Árész ellen.
Diana fel is vértezi magát az eredeti filmhez hasonlóan, a partra menet azonban az anyja utoléri és elmondja, hogy bár nem állíthatja meg, nem is engedheti vissza szigetre, ha az emberek világát választja. Anya és lánya fájó szívvel válnak el.

Összegzés és magyarázat

Bár az első világháború is egy tragikusan sok áldozatot követelő harc volt, több okból is ugranunk kellett előre. Mint már a felvezetőben említettem, az eredeti sikerfilm néha megfeledkezett arról, hogy azok a németek nem a nácik voltak. Egy sokkal gonoszabb, sokkal rémisztőbb miliőt akartam felkínálni egy új hősnek, ami már túlmutat az egyszerű halandók jóakaratán. Egyúttal igyekeztem arra is utalni, hogy az amazonok az első világháború mögött ugyan meglátták Árész hatalmi játszmáját, de egyúttal ők is a befelé fordulás jeleit mutatják. Itt Diana így is erős karakterfejlődési íve is megmarad, hiszen ő az újító szándékú lázadó, aki a száműzetés terhe mellett is azt akarja tenni, ami helyes. Nem azért, mert meghaltak a szülei, nem azért mert ezt bárki elvárná tőle, hanem mert emberfeletti jóság van a szívében.

2. felvonás – Amazon

1. jelenet – Új világ

Steve és Diana több napot tölt a nyílt tengeren, amíg el nem érik Londont. Út közben Diana még többet tud meg a háborúról, ami csak abban a hitében erősíti meg, hogy Árész erőre kapott. Steve azonban azon a véleményen van, hogy erről a háborúról (ahogy az előzőről is) az emberi kapzsiság és az abból megszülető gonoszság tehet. Mivel két teljesen más világ szülöttei, nincs teljes egyetértés, viszont mivel a céljaik közösek, kölcsönös tisztelet alakul ki köztük. Ebben az apró jelenetben derül fény arra, hogy Diana igenis hatalmas műveltség birtokában van és bár néhány elv nem világos neki, igyekszik azokat magáévá tenni.
A páros hamarosan megérkezik Londonba. Az eredeti filmhez hasonlóan itt is apró közjátékokkal törjük meg a történetet, mint Diana rácsodálkozása Londonra, a ruhakeresés, vagy a német kémek rajtaütése. Végül eljutnak a szövetségesek főhadiszállására, ahol Steve jelentést tesz, így D nap előkészületeinek utolsó darabkája is a helyére kerül.
Steve ígéretének megfelelően elkíséri az amazont egy hajóra, ahol a csapata várja. A társaság tagjain nem változtatunk, mindenkit meghagyunk a saját rangjában és szerepében. Charlie, a részeges skót mesterlövész, Sameer az egyiptomi színész és  Főnök is mind tiszteletét teszi. A különbség annyi, hogy a hajó a hadműveleti helytől távolabb köt ki a francia tengerparton, ugyanis az ő feladatuk a francia ellenállással találkozni.

2. jelenet – Ellenállás

Úton a németek által megszállt terület felé, részletesebben megismerjük a csapat többi tagját is, mint az eredeti filmben is, csak itt a tábortűz melege helyett egy apróbb hajó és a hánykolódó tenger adja a párbeszéd háttérzaját. A távolban hajóágyúk százai kezdik meg eközben a német bunkerek meggyengítését. Partot érnek egy francia halászfaluban, ahol egy SS alakulat végez éppen tisztogatást. Diana elborzadva veszi tudomásul, hogy Árész ilyen módon volt képes eltorzítani az emberek gondolkodását, de Steve biztosítja róla, hogy mindez csak és kizárólag az emberi gonoszságból ered, semmi másból.
Ezután a rövid de kijózanító közjáték után a csapat találkozik a helyi ellenállókkal, akik röviden vázolják a helyzetet. A normandiai partraszállással egy időben érkezni fognak amerikai ejtőernyősök is, hogy a német vonalak mögött okozzanak felfordulást. Steve csapatának a feladata lenne megtenni a megfelelő előkészületeket, hogy a landolás gond nélkül menjen.

3. jelenet – Amazon

A csapat a megbeszélteknek megfelelően meg is közelít egy német helyőrséget, ám gyorsan megváltozik a felállás, amikor az előző jelenetben is felbukkant SS hadosztály is megérkezik a helyszínre, a velük érkező teherautókban pedig több, sárga csillagot viselő ember. Férfi és nő, öregek és gyerekek egyaránt vannak köztük és kimondottan állatokként bánnak velük. Diana lelkében akkor szakad el a cérna, amikor egy csecsemő testi épsége is veszélybe kerül. Kezdetét veszi egy csata, ahol az amazon minden ereje bemutatásra kerül. Nagyjából ugyanazokkal a jelenetsorokkal operálunk itt is, mint az eredeti film városi csatájában, csak visszaveszünk kicsit a szükségtelen lassításokból. És Diana puszta kézzel felborít egy Tigris tankot.
A harc végeztével a falu lakói és a helyi ellenállás örök háláját fejezi ki, főleg a megmentett zsidó lakosság. Az egész falu szerényen ünnepel, az amerikai ejtőernyősök is menetrend szerint érkeznek, hőseink pedig rövid időre maguk mögött hagyhatják a háború borzalmait és belekóstolhatnak a békébe. Steve és Diana is együtt töltik az éjszakát, ahogy az eredeti filmben is.

Összegzés és magyarázat

A film középső harmada is jórészt érintetlen marad, viszont a zárójelenetet teljesen átírtuk. Mint már fentebb részleteztük, a második világháború sokkal jobban kidomborította a nyomor és az emberi gonoszság témakörét, így több pillérrel is megtámogatjuk a narratívát. A D-nap ugyan szóba kerül és van is szerepe a cselekményben, én személy szerint túl soknak tartottam volna, hogy Diana részt vegyen a partraszállásban. Ehelyett úgy gondoltam, hogy egy jól felszerelt és kiképzett SS hadosztály elleni csata (mondjuk olyan 50-100 katonával) is megfelelő terepet biztosít az amazon kibontakozására.

3. felvonás – A háború istene

1. jelenet – “Mások mint mi”

Az amazon megtudja, hogy ezeket az embereket, akiket sárga csillaggal jelöltek meg, a Harmadik Birodalom alsóbbrendűnek tekinti és ismeretlen helyre hurcolja őket. Diana követeli Steve-től, hogy segítsen neki felszabadítani, akit csak tud. A férfit azonban csak nehezen sikerül meggyőzni, mivel ő parancsot teljesít és minden döntésért ő felel, nem Diana. Végül beleegyezik, hogy folytatják az utat. Az ellenállók útba is igazítják őket, mivel tudnak egy kisebb gyűjtőhelyről, ahol vonatra rakják az összefogott áldozatokat.
Úton a tábor felé (lóháton), a csapat tagjai is egyre több, apró részletet tudnak meg Dianáról, pont mint az eredeti filmben, ezzel is egy kicsit közelebb hozva az osztag többi tagját is. Rácsodálkoznak egy olyan sziget létezésére, ahol tényleg csak harcos nők élnek és a látottak után már egyre jobban elhiszik, hogy az amazonnak isteni képességei vannak.
Nemigen marad idő további eszmecserékre, hiszen elérik a tábort, ahol a vonat hamarosan indulásra készen is áll. Ez a tábor is erős fegyveres védelem alatt áll, így a csapat kettéválik: Steve és emberei a vonatot állítják meg, Diana pedig leszereli az őrséget.

2. jelenet – Árész

Diana, aki közelebb van az eseményekhez a többieknél, szinte testközelből tapasztalja meg a németek kegyetlenségét. Embertelen körülmények között, marhavagonokba tuszkolják be a szerencsétleneket. Az amazont ismét elönti a segítőkészség által fűtött düh, és ráveti magát a fegyveresekre, miközben a vonat (a tervezettnél láthatóan jóval korábban) elindul. Trevorék pedig szereznek egy német terepjárót és egy vonatos üldözés kezdődik a másik szálon.
Diana eközben minden erejével a jelenlévő német katonák ellen küzd, amikor az egyik földön fekvő egyenruhás alakot észrevéve megáll. Egy tizenéves kölyköt lát, aki jól láthatóan meg van rémülve és nem áll készen a halálra. Az amazon jól láthatóan vívódik, mert ugyan a fiú kvázi a rosszak oldalán áll, gyakorlatilag mégis egy gyerek. Ekkor egy hang szólal meg a háta mögött. Nem embertől származik, már-már túlvilági. Mindössze annyit mond a maga nyugodt hangján:

Öld meg.

Diana ekkor hátrafordul és meglátja a háború istenét teljes fegyverzetben. Árész lejött a Földre, megküzdeni az Istenölővel.

3. jelenet – Emberi gonoszság és szeretet

Heves tűzharc veszi kezdetét a vonat üldözése közben, miközben a két isteni lény is összecsap egymással. Árésznak nem kell minden erejét bevetnie ahhoz, hogy felvehesse a versenyt az amazonok legjobbjával. A párbaj nem csak Diana erejét de hitét is próbára teszi, ugyanis Árész elmondja, hogy közvetlenül nem ő felelős az újabb háborúért, ő csak a harc szellemét tartotta életben. Ellenben a zsidók elhurcolása egyáltalán nem az ő bűne. Nem ő teremtette Hitlert és a megalomániáját, hanem az emberi vérszomj és bosszú emelt egy őrültet hatalomba. Az istenség felteszi azt a kérdést, hogy miért éri meg az amazonnak az életét kockáztatni egy olyan emberiségért, ami mindig csak az erő és a nyomorúság nyelvén volt hajlandó megérteni.
A csapat többi tagja pedig nehézségek árán, de feljut a vonatra, vagonról vagonra haladnak a mozdony fel, útjukat német géppuskatűz állja. Ismét tűzharc alakul ki, melyben hőseink már nem tudnak áldozatok nélkül kivédeni. Golyó éri Charlie-t, a skót mesterlövészt, élettelen teste lezuhan a vagonról. Társuk halálától feldúlva vágnak át a németeken, miközben a Főnök is bevégzi, miután egy Steve-nek szánt golyó elé veti magát. A mozdonyig így már csak Steve és egyiptomi társa, Sameer jut el. A dulakodásban megsérül a mozdony, így megállítani nem lehet. Steve terve az, lekapcsolja a mozdonyt, míg Sameer behúzza vészféket a vagonokon.

4. jelenet – Lezárás

Diana eközben folytatja látszólag kilátástalan harcát Árésszal. Jól képzett és kitartó harcos lévén így is mindent belead, lassan de biztosan felszínre engedve a benne szunnyadó istent. A háború istene is érzi, hogy veszély közeleg, így a csata, bár kiegyensúlyozottabb keretek közt, de még mindig tart.
A vonatot eközben észreveszi egy német vadászgépraj. Mivel értesítve lettek, hogy ellenséges elemek vannak rajta, tüzet nyitnak több hullámban is. Steve a második hullámban találatot kap, utolsó erejével azonban sikerül lekapcsolnia. Sameer is időben húzza be a féket a sereghajtó vagonon, megállítva ezzel azt, ami a vonatból megmaradt. Amikor az egyiptomi elkezdi egyesével felnyitni a  kocsikat, a német vadászraj egy újabb csapásra készül. Az utolsó pillanatban azonban megérkezik az amerikai légierő is és érvényesítik a légi fölényüket. A foglyok nagy része sikeresen megmenekül, azonban Steve életét veszti a mozdonyon, mely végül pár mérfölddel odébb magától leáll.
Diana pedig eközben Árész fölé kerekedik, aki elmondja, hogy hiába győz itt, a háború nem fog megállni az ő halálával. Ahhoz túl sok ember elméje borul őrületbe. Az amazon ezzel szemben, mivel megtapasztalta a valódi szerelmet és a legmélyebb gyűlöletet is, hisz a szeretet erejében. Bár az emberiség igenis tökéletlen, hangosak lesznek azok a hangok, akik békét akarnak. Az utolsó csapás Árész szívét éri.
A film egy montázzsal ér véget, melyben látjuk Steve Trevor temetését, a háború végét és a mi világunkba beilleszkedett Diana Prince egy átlagos napjának szeletét. A végső monológban elhangzik, hogy vannak olyan láthatatlan erők, amiken az emberiség egyedül nem tud szembenézni. Ígéretet tesz, hogy ha még egyszer ilyen kihívás vagy veszély fenyegeti ezt a világot, ő készen fog állni.

Összegzés és magyarázat

A film utolsó harmadát nem volt egyszerű felépíteni anélkül, hogy a többi rész sértetlen maradjon. Igyekeztem az előző felvonásokban felvázolt problémákat kibontani és érveket felhozni mindkettő mellett. Viszont azt éreztem, hogy Steve Trevor halála az eredeti filmben elkerülhető lett volna, illetve a csapat többi tagját is feláldozhatónak gondoltam. Jó példa erre a Zsivány egyes koncepciója is. Egyik ott bemutatott kommandósnak nem volt egy egész filmet felölelő eredettörténete, mégis eléggé fel voltak építve ahhoz, hogy megérezzük a haláluk súlyát.
Bár a film lezárásánál nem változtattam meg a “szeretet mindent legyőz” alapállítását, de más háttérbe helyeztem, hogy ne érződjön klisésnek a végső kicsengése.

Hogy tetszik nektek ez a verzió? Válaszaitokat, kritikáitokat várom komment formájában!

Viszont még mielőtt végleg lezárjuk a cikket, egy jó képregény filmes hagyománynak még eleget kell tennünk…

Stáblista végi jelenet – “Barát vagyok”

Egy irodában vagyunk, ahol pár fotós és sminkes teszi a dolgát. Diana Prince, mint a párizsi Louvre egyik kurátora ül az egyik székben, aki egy interjú alanya lesz a következő percekben. Azonban Lois Lane, aki a kérdéseket felteszi, késésében van. Diana megértő a helyzetet illetően, de nem fogadja kellemesen a hírt, miszerint a Metropolisból induló járat késett. Az ajtón azonban egy kissé ügyetlen, szemüveges férfi lép be, aki Clark Kent-ként mutatkozik be. Elnézést kér a késésért és elmondja, hogy Lane kisasszony az indulás előtt lebetegedett, így vészmegoldásként küldték őt. És ezek mellett a gép is késett.
Hamarosan hozzá is látnak az interjúhoz és Clark feltesz pár egyszerűbb kérdést a munkájával és a legutóbbi projektjével kapcsolatban.
Az interjú végeztével Clark négyszemközt marad Dianával és átad neki egy dossziét. Részletes nyomozási feljegyzéseket tartalmaz, minden egyes ismert tartózkodási helye gondosan dokumentálva van. Diana fenyegetve érzi magát, így ráront Clark-ra, azonban hatalmas meglepetésére az újságíró is felfedi, hogy ő sem akárki, miután könnyűszerrel lelöki magáról az amazont. Biztosítja arról, hogy nem az ellensége. A dosszié is csak annak a jele, hogy barátként jött és aki a dossziét megszerezte, neki sincsenek rossz szándékai.
Diana megkérdezi, hogy mit akar még tudni. Clark pedig egyetlen egy kérdést tesz fel:

Meg tudná mutatni, hol van Atlantis, Miss Prince?

forrás: www.guidingtech.com
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Attila Horváth

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük