venom_redone_banner

Venom Redone – Nincsen több szuperhős!

Bár hatalmas elvárásoknak kellett megfelelnie, a Venom nem tudott minden nézői igényt kielégíteni. Bár kétség kívül egy szórakoztató film volt bőséges bevételt is generálva, több ziccert is kihagyott, amivel akár etalonná is válhatott volna. Az alábbiakban ezt próbáljuk meg helyre igazítani. Nem csak a film hangulatát fogjuk finomra hangolni, hanem a teljes történet átesik egy ráncfelvarráson, olyan témát feszegetve, amit eddig (általam ismert) képregényfilm sem dolgozott fel.

Egy korábbi cikkben foglalkoztam a Venom által nyújtott élményeimről. Akik nem szeretnék átrágni magukat ismét azon a bejegyzésen, röviden összefoglalnám a lényeget.

Alapvetően egy olyan filmet kell elképzelni, melyben a Sony igyekezett bebizonyítani, hogy létezik olyan Pókember gonoszokkal tarkított univerzum, melynek maga Pókember nem tagja. Félig-meddig működött is a formula és egy szórakoztató végterméket kaptunk, ám érzésem szerint lett volna néhány olyan részlet és elgondolás, amivel kiemelkedő lehetett volna. Eljátszadoztam annak a gondolatával, hogy mélyebb értelmezést is lehetett volna kölcsönözni az ember-szimbióta együttélésnek, állapotnak. Esetleg, ha a Sony elég tökös lett volna és esetleg áldoz még pár millió dollárt a projektre, még Peter Parker (és NEM Pókember) is beemelhető lett volna, ha csak két mondat erejéig is.

A következő cikkben egyszerű elven fog működni az új történet. Első lépésben megemeljük a korhatárt R besorolásra (ez itt magyar viszonylatban egy erős 18+ korhatár besorolást jelent). Nem feltétlenül csak azért, mert exponenciálisan megnöveljük a leharapott fejek számát (azért is, persze). Ezzel egyúttal teret engedünk olyan fajsúlyos, képregényfilmekben eddig nemigen taglalt témaköröket, az addikciótól kezdve a bosszún át a hatalomvágyig tejredő skálán. Ha van olyan film, amiben Tom Hardy kamatoztathatja a megkérdőjelezhetetlen színészi tehetségét (miközben a hagyománynak megfelelően megint eltakarjuk az arcát), akkor ez lesz a megfelelő hely hozzá.

Egyetlen egy kedvcsinálóra építeném az egész kampányt, maximum kettőre. Egy kommandós vállkameráján keresztül látnánk egy lakást vagy házat. Késő este van és nincs áram az épületben. A felvételből megtudjuk, hogy a SWAT egységet egy lövöldözéshez hívták ki a szomszédok. A helyszínből csak és kizárólag a sisakra szerelt elemlámpák által világított tereket látjuk. Bárki is volt a lakásban, vértócsákat hagyott maga után, holttestet nem. Ekkor a fejkamera ráfordul Venomra, aki leharapja a kommandós fejét, a jelenet további részét pedig a véráztatta kamera homályán keresztül látjuk és halljuk.

Néhány elemet természetesen megtartunk az eredeti filmből is. Így az eredeti film ismerete (mint az eddigi Redone cikkek esetében is) erősen ajánlott. Mindezek mellett egy másik filmből, a 2017-es Élet című sci-fi horrorról is merítünk ihletet, annak az ismerete sem árt.

1. felvonás – Élet odaátról

1. jelenet – Kényszerleszállás

Az Élet Alapítvány egyik, Marsról hazatérő felderítő műholdja kényszerleszállást hajt végre az Atlanti óceán közepén. Jól látható módon valami apró, fekete létformát hozott magával a világűrből. A konténert az alapítvány emberei nagy gyorsasággal össze is szedik és helikopteren viszik a New York állambeli kutatóállomásukra. Az intézet vezetője, Carlton Drake is megérkezik, hogy jelen legyen az objektum felnyitásánál. Mivel azt már tudják, hogy valamilyen élőlény van a hajón, ezért egy szkafanderes alakulat megy. Kiemelik a fekete színű, tenyérnyinél nem nagyobb élőlényt és karanténba is teszik, hogy minél előbb elkezdjék a vizsgálatot. Drake reményei szerint ez az életforma hozhat áttörést a gyógyászatban. A kezdeti vizsgálatok, a megfelelő óvintézkedések ellenére, gyorsan rosszra fordulnak, ugyanis a lény egyből próbálja rávetni magát az első élőlényre. Nagy riadalmat okoz ez, ám a szkafandereken nem talál szerencsére rést. Egy technikai bakinak hála azonban (besípol egy hangszóró a vizsgálószobában), a lény eleinte meghátrál. A tudósok így szerencsére könnyen el tudják zárni egy tartályba. Drake elrendeli, hogy ebből kiindulva kezdjenek állatkísérletekbe.

2. jelenet – Eddie Brock

A következő jelenetben a helyi polgármestert láthatjuk egy nagyon modern irodában. Kedvesnek látszik, ám látszólag türelmetlen, ugyanis az interjúztatója késésben van. Amikor a titkárnő elmenne utánakérdezni az esetnek, beviharzik Eddie Brock, a Fact Channel egyik kiemelkedő riportere. Egy motoros dzsekit hordó, szakállas, de mindent egybevéve ápolt férfi. Az újságíró lerakja a diktafonját az asztal közepére és hozzá is látnak az interjúhoz, melynek tárgya az évente előforduló New York-i árvízhelyzet. Azonban Eddie rövid időn belül témát vált és rátérnek egy sokkal érzékenyebb témára. Az a pletyka járja ugyanis, hogy a polgármester boldog házasember létére nagyon gyakran keres meg fiatalabbnál fiatalabb prostituáltakat, akik közül nem feltétlen mindegyikük felnőttkorú. Mire a férfi elkezdené reflexből tagadni a vádakat, Eddie a noteszéből felsorol egy-két nevet, életkorral és részletet a beszélgetésből. A polgármester jól láthatóan sarokba van szorítva, ezért kikapcsolja az elé helyezett diktafont és ajánlatot tesz Brock számára. Nagyon sok pénzzel honorálná a lapjának a működését, ha ez a sztori nem szivárogna ki, mire Eddie gúnyosan megjegyzi, hogy a lap pont egy ilyen cikkel kaszálna sokat. Próbál az interjúalany tovább érvelni, hogy néhány prostituáltnak a vallomása áll az ő szavával szemben és elég hatalma van ahhoz, hogy eltüntesse a bizonyítékokat, ha forró a talaj. Beleértve Eddie Brock-ot is. Az újságíró látszólag hallgat a fenyegető szóra és elhagyja az irodát. Ezután kikapcsolja a hangrögzítőt a telefonján, röviden visszahallgatja és felhívja a főszerkesztőt. Tudatja vele, hogy bomba sztorit fog hamarosan szállítani.

3. jelenet – Méreg

Drake meglátogatja a kutatócsoportot, akik egy rövid videó felvételes prezentációval számolnak be a vizsgálati eredményekről. Az első felvételen az idegen lény egy kísérleti patkánnyal olvad össze, ami jól láthatóan agonizál a folyamat közben. Pár másodperc múlva azonban minden gond nélkül él tovább, vitális értékei normálisak. A kutatók szerint a vizsgálat kezdeti szakaszaiban azt a következtetést sikerült levonni, hogy a lény képes életben maradni a Földön. Ám mivel nincsenek meg azon szervei, amivel a táplálkozást meg tudná oldani, kell neki egy gazdatest, amivel szimbiózisban tud élni.
A következő felvételnél vesznek érdekes fordulatot az eredmények. A kísérleti patkány amellett, hogy nagyobb tápanyagigénye lett, jól láthatóan agresszívabbá is vált. Számos társát megtámadta és a bőséges tápanyag ellenére volt, hogy kannibalizmusba torkollott egy-egy ilyen esemény.
Miután sikerült hangterápiával eltávolítani a lényt a gazdatestből, jól láthatóan megnövekedett a szimbióta, azonban a patkány röviddel az eltávolítás után elpusztult. A boncolás szerint olyan ismeretlen méreg került a szervezetébe, amit az idegen lény immunrendszere könnyen le tud győzni, ám egy földi lényt gyorsan képes megölni. Drake elrendeli a vizsgálatok folytatását.

4. jelenet – Siker

A Fact Channel szerkesztőségében Eddie kisebb hősnek kijáró üdvözlést kap, hiszen a nyomozói munkájának hála a lap egyik legerősebben fogyó kiadását adták ki. A főszerkesztő azonban behívja a sikeres riportert. Ugyan méltatja az elért eredményei és tehetsége miatt, viszont csak annak köszönhetően úsztak meg egy pert, hogy a sztorija nagyot robbant. A következő interjúja éppen ezért egy picit alacsonyabb horderejű lesz: az Élet Alapítvány igazgatójával kell majd interjút csinálnia. Eddie (az eredeti filmhez hasonlóan) elég rossz véleménnyel van a milliárdosról, hiszen a semmiből szerezte a hatalmas vagyonát rendkívül rövid idő alatt, ami több mint gyanús. Brock ismételten csak látszólag bólint rá a feltételekre, melyek szerint csak egy sima interjúról van szó, de kollegáinak hangot ad annak is, hogy ha vaj van Drake füle mögött, akkor arra ő fog rájönni.

Összegzés és magyarázat

Egyszerűbb felütésre volt szükségünk, lévén egy 18 éven felülieknek szóló szörnyfilm az alapötletünk. Tartalmazni fog olyan elemeket is, amiket horrorfilmek szoktak alkalmazni. Nagyon sok dologtól megszabadultunk egyetlen egy felvonás alatt, szintén a leegyszerűsítés kedvéért. Elegendő egyetlen egy szimbióta is. Carlton Drake karakterét pedig fényévekkel árnyaltabbá tettük és visszanyestük azt a kliséhalmazt, ami miatt komolytalan protagonistává vált. Talán meg lehet kockáztatni, hogy itt inkább egy eltévelyedni készülő szürke jellem körvonalait rajzoltuk meg.

2. felvonás – Élet

1. jelenet – Nyílt nap

A következő alkalmas időpont az interjúra az Alapítványi Nyílt Napon van, amikor az intézet kinyitja kutatóközpontjának kapuit a tudományok szerelmeseinek. Eddie is a látogatók között van, a tárlatvezetéssel együtt haladva tekinti meg a látnivalókat, láthatóan szkeptikusan és egykedvűen. A megbeszélteknek megfelelően pedig a nyilvános rendezvény alatt Brock és Drake találkozik. Az interjú fő témája az űrkutatás és a gyógyászat összefüggése. Eddie kitér ugyan azokra a pletykákra, melyek szerint az Alapítvány emberkísérleteket is végez, azonban bizonyíték híján csak ez aljas rágalom. A beszélgetés végeztével egymást kölcsönösen megutálva válnak el, Eddie azonban meghall egy lezuhanó ládát egy félreeső folyosó végében. Egy biztonsági őr próbált meg egy több ládából álló kiskocsit átvinni a komplexumon, azonban nem volt minden rendesen rögzítve. Eddie felajánlja a segítségét és röviden elbeszélgetnek a munkáról és a mindennapokról. A pakolás közben pedig az őr belépőjét is sikerül megszereznie.

2. jelenet – Behatoló

A belépővel felvértezve Eddie-nek sikerül bejutnia egy viszonylag izoláltabb létesítménybe, ahol különböző kísérleteket végeznek. A látvány ugyan valamennyire baljós (élve boncolás és mutációk nyomai állatokon), de nem elegendő ahhoz, hogy ebből nagyobb port kavaró cikk születhessen. Eddie azonban folytatja az útját a laborokon át, míg el nem jut abba az épületrészbe, ahol a szimbiótát őrzik. Mivel csak egy jelöletlen, fekete elegyet tartalmazó üvegkonténerről van szó, így Eddie eleinte nem vesz róla tudomást, tovább fotóz a telefonjával. Akkor kezd a helyzet változni, amikor a konténer üvegfalán túlról az idegen lény megpróbálja rávetni magát a riporterre. Ettől Brock érthető módon iszonyatosan megijed és azonnal készíteni is akar pár fotót, amikor a biztonságiak végül beérik a betolakodót. A riporter tudja, hogy az állásával játszik, így igyekszik meglépni, de a dulakodás közben felborítják az üvegkonténert és a lény elszabadul. Az őrök tudják egyedül, hogy mi volt benne, pánik tör ki és rázárják Eddie Brock-ra a labort. A szimbióta bele is fészkeli magát, a férfi pedig földöntúli sikolyok közepette válik eggyé a lénnyel. Eszméleténél marad, ennek hatására az őrség is felbátorodik és megpróbálják kihozni a riportert, mire az kereket old. Látszólag emberfeletti erő és gyorsaság birtokába jutott, így sikerül megszöknie.

3. jelenet – Parazita

A riporter tisztában van azzal, hogy valami megpróbálta a hatalmába keríteni őt és azt is tudja, hogy beteg. Azonnal hazasiet és megereszt néhány telefont a munkatársainak, hogy valami nagyon nagyba vágta a fejszéjét és hogy a lehetséges veszély miatt ne keressék. A munkahelyén azonban tudnak a betörésről és azonnal berendelik Eddie-t, viszont a riporter ragaszkodik ahhoz, hogy orvoshoz menjen és kinyomja a telefont. Miközben ezeket a hívások tartanak, hatalmas éhség tör rá. Az eredeti filmhez hasonlóan feltúrja a lakását kajáért (még a kukát is). Hamarosan egy hang is megszólal a fejében, ami a nevén szólítja. Eddie természetesen meg van róla győződve, hogy ez puszta hallucináció, elhatározza, hogy kórházba megy. Ekkor már rég beesteledett. A hangok a fejében pedig nem akarnak elhallgatni és elő-elő jönnek (mint az eredeti filmben). Az élőlény tőmondatokban adja tudtára a gazdatestnek, hogy éhes, Eddie emellett pedig egyre rosszabbul érzi magát. Elhatározza, hogy a rövidebb úton indul el. Az eleinte üres utcán azonban egy kisebb csapat bandatag útját állja, hogy kirabolják. A parazita ugyan az éhség miatt harcra buzdít, viszont Eddie próbál elmenekülni egy sikátoron keresztül. Azonban zsákutcába fut. Több késszúrás is éri a férfit, mire összerogy, a rablók pedig már nekiláttak volna a kizsebelésnek. Eddie még eszméleténél van, amikor a hang megszólal a fejében.

“Majd én elintézem őket!”

Az egyik bandatagot egy hatalmas fekete kéz kapja el, majd Eddie testét teljes mértékben megszállja az idegen, aki Venom-ként mutatkozik be. Azzal a lendülettel leharapja a támadó fejét. A jelenet hatására mindenki ledöbben. Egy kegyetlen harc alakul ki, aminek a végén több támadó is leharapott fejjel vagy nagyobb nyílt sebekkel terül el a földön. Túlélők alig vannak. A páros ezután elhagyja a helyszínt, Eddie nem tér magához a döbbenettől, nem ura a saját testének.

4. jelenet – Hiányzó tétel

Eközben az Alapítványnál igyekeznek gyorsan reagálni a történtekre, fel is fedezik a hiányzó idegen organizmust. Drake azonban tartózkodik attól, hogy a rendőrséghez forduljanak, hiszen nem feltétlen tiszta módszerekkel sikerült behozni az országba a szimbiótát. Jobbnak látja, ha diszkréten, a saját biztonsági szolgálata próbálja meg ezt a problémát helyrehozni. Fel is szerelnek több embert is, az egyikük kap egy speciális hangszóró fegyvert, amivel semlegesíthetik az űrlényt.
Eközben Eddie még mindig a sikátorok között bujkál és próbál megoldást találni a problémára, miközben az idegen beszél hozzá és meg is jelenik a szeme előtt. Döbbenettel veszi azt is tudomásul, hogy a késszúrás teljesen nyomtalanul eltűnt és hogy jobban is érzi magát. Venom egyértelművé teszi kettejük kapcsolatát: most már majdnem szétválaszthatatlanul egyek. Ha az egyik meghal, meghal a másik is. Az életben maradáshoz pedig táplálkozni kell. Azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy látja Eddie gondolatait is és ugyanolyan parazitának tartja őt, mint a férfi a Venomot. Hiszen mindketten mások szenvedéséből kovácsolnak maguknak életet. A jelenet végül azzal a mondattal zárul, hogy:

“Ha nem lázadsz ellenem, életben maradhatsz!”

Összegzés és magyarázat

Bár igyekeztünk más irányba terelni a narratívát, néhány elemet megtartottunk az eredeti filmből, ha át is szabtuk. Úgy éreztem tovább kell mélyíteni Eddie-nek azt a tulajdonságát, hogy eléggé öntörvényű és meggondolatlan ahhoz, hogy egymaga betörjön az alapítványhoz, amint lehetőség nyílik rá. Venom első tényleges felbukkanását pedig szándékosan sokkal brutálisabbra és véresebbre írtuk át, kielégítve egy olyan teljesen jogos igényt, amire rajongók milliói vártak. Nem megy át természetesen belezős horrorfilmbe az alkotás, de elég markáns lépéseket tettünk ebbe az irányba is. Hűek maradva az előzetesek eredeti üzenetéhez, miszerint “A világnak elég szuperhőse van”.

3. felvonás – Antihős

1. jelenet – Szökésben

Eddie igyekszik átgondolni, hogy hogyan tovább, hiszen ha Venom igazat mondott, még több halottra lesz szükség, hogy életben maradjon. Lehet, hogy a riporter nem éppen egy hős alkat és nagyon sok embernek tett keresztbe, de nem gyilkos. Venom persze mindezek ellenére csak azzal van elfoglalva, hogy minél több táplálékot vehessen magához, hogy gyarapodhasson. Eddie végül úgy dönt, hogy hazamegy, hogy ott gondolhassa át a dolgokat (hiszen valamennyire jobban érzi magát, mégis nagyon kimerült). A lakásával szomszédos sikátorban azonban ott vannak az Alapítvány jól felszerelt emberei és Brock távollétében bekamerázták a környéket. A férfi a dologról mit sem sejtve érkezik haza, miközben Eddie próbálja lebeszélni a benne élő idegent arról, hogy nincs szükség több halálesetre és más megoldást kell találniuk. Venom egy egyszerű ösztönlény, így nehezen érti meg, hogy nem minden ember potenciális zsákmány. Léteznek jó emberek is például. A csevegést azonban a rájuk törő különleges csapat szakítja félbe. Eddie látja, hogy ezek nem

egyszerű bandatagok, így felemeli a kezét. Venom természetesen (az eredeti film egy korábbi jelenetéhez hasonlóan) hülyének nézi a gazdatestet és már felkészülne arra, hogy támadjon. A betolakodók viszont felkészültek voltak és egy különleges hangágyúval reagálnak, ami elképzelhetetlen fájdalmakat okoz Venomnak és Eddienek egyaránt. Így könnyűszerrel sikerül mindkettejüket elkapni.

2. jelenet – Reveláció

Eddie az Alapítvány egyik ágyában tér magához lekötözve és szigorú megfigyelés alatt. A riportert őrző fegyveresek közül előlép Drake és számon kéri a betolakodót. Eddie színt vall és azt mondja, hogy iszonyat bajba kerül, ha a sztoriját leadják. Drake viszont megfordítja a párbeszéd menetét azzal, hogy Eddie Brock volt az, aki betört egy szigorúan őrzött szárnyba, felvételei is vannak az esetről. Azt tervezi, hogy eltávolítják a szimbiótát Eddie-ből. Amikor a riporter rákérdez, hogy akkor mégis mi lesz utána (hiszen tisztázott körülmény, hogy meg fog halni, ha Venom elhagyja a testét), az igazgató válasza pedig az, hogy önvédelemnek fogják beállítani.
A biztonsági kamera felvételeit megvágva úgy tüntetik fel a dolgot, mintha a riporter támadt volna rájuk, pár lövés pedig eldördült. Eddie ugyan nem tud mindenről, viszont ahhoz eleget, hogy ártani tudjon az Alapítványnak. Neki is látnak a hangszórókkal előcsalogatni Venomot, mindketten leírhatatlan kínokat élnek át, mire az idegen végül kénytelen elmenekülni az emberi testből és azonnal új test után nézni. A fegyveresek igyekeznek távolságot tartani a lénytől (ami lényegesen nagyobb lett, amióta Eddie-be költözött. Mivel nem számítottak arra, hogy a lény ilyen méretet vett fel, így csak sarokba szorítani tudják, elzárni nem. Sikerült annyira felerősödnie, hogy áttörjön egy szkafanderen és átvegye az egyik katona felett az irányítást, a többiek pedig lezárják a szobát. Eddie-n eközben soha nem látott elvonási tünetek jelentkeznek.
Venom miután átvette az irányítást a katona felett, választás elé kerül: visszatér a riporter testébe vagy meglóg valahogy. Eddie könyörög azért, hogy visszatérjen hozzá, hiszen fájdalmai vannak. Venom végül úgy dönt, hogy Eddie mellett marad, elhagyva a katona testét. Eddie-ben forr a düh a bosszúvágy. Örömmel átengedi magát Venom hatalmának. Azzal a lendülettel le is harapják az előző gazdatest fejét.

3. jelenet – “Venom vagyunk!”

Ebben a jelenetsorban igazából Venom dühöngését láthatjuk, miközben Carlton Drake-et üldözik. A hajsza igencsak kegyetlen és minden finomkodást mellőz. Úgy hatol át az újdonsült antihős az őrségen, mint forró kés a vajon. Egyesével tűnnek el az emberek és halálsikolyiak töltik meg az egész épületszárnyat. Nagyon sokan pánikba is esnek a fegyveresek közül. A helyzetet bonyolítja, hogy ártatlan tudósok is vannak a helyszínen, azonban Eddie-nek sikerül rászólnia Venom-ra, hogy azok az emberek ártatlanok, őket nem szabad megenni. A fegyveresek közül azonban nem hagynak egyetlen túlélőt sem. Hamarosan el is érik Carlton Drake pánikszobáját és játszi könnyedséggel át is jutnak az ajtón. A milliomos próbál bocsánatkérések közepette hatni Eddie-re, aki emberi alakban van most jelen. Drake hatalmas lehetőségeket lát ebben a felfedezésben, hiszen az idegen tanulmányozásával segíthetnek az emberiségen. Fellibben egy olyan lehetőség is, hogy hőst csinálhat Eddie Brock-ból és minden előző konfliktusukat félrerakhatják. Eddie hideg hangon csak annyit válaszol, miközben ismét visszaváltozik Venommá:

“Nem vagyok hős! Venom vagyunk!”

Carlton Drake pedig annak rendje és módja szerint lassú kínhalállal be is végezte.

4. jelenet – Epilógus

Az előző jelenet átvezetéseként egy híradást hallhatunk, mely szerint valakik betörtek az Élet Alapítvány New York-i központjába és különös kegyetlenséggel végeztek számos alkalmazottal, köztük az igazgatóval is. Ez a rendkívül súlyos bűntény viszont több kérdést is felvet az intézmény múltjával és titkaival kapcsolatban is, hiszen több arra utaló nyomot is találtak, hogy engedély nélküli kísérleteket folytattak rendszeresen.
A jelenet Eddie-t követi munkába menet, miközben Venommal beszélget (ezúttal viszont egy telefonos headsettel a fülében, hogy ne nézzék hülyének). Az eredeti filmhez hasonlóan elkezdik megtárgyalni, hogy kit ehetnek meg és kit nem. Út közben betérnek egy vegyesboltba, ahol vesznek pár dolgot (többek között sok csokit, mert Venom megszerette azt is). Kifele menet azonban a helyet elkezdik kirabolni (a pénztáros lehetne itt Stan Lee). Az eredeti filmből átemelelt jelenetben annyit fogunk megváltoztatni, hogy Venom egy sikátorban elrejtőzve várja be a bűnözőket, hogy mindenkitől elrejtve végezhessen velük.

Összegzés és magyarázat

A harmadik felvonásra nagyon sok dolog került összesűrítésre, viszont idő hiányában erre volt szükség. Igyekeztünk megtartani arra érdemes jeleneteket az eredeti filmből, miközben fenntartottuk a R besorolás által diktált véres tempót is. Fontosnak tartottam azt is bemutatni, hogy az idegen valóban kemény drogként hat egy emberi szervezetre és arra is van a való életben példa, hogy a fogyasztó emberfeletti képességek birtokosának hiszi magát. Erre alapozva igyekeztem kikísérletezni pár jelenetsort. A film vége is át lett szabva és egy kicsit kézenfekvőbb és átgondoltabb lezárást igyekeztem összehozni.

Egy jutalomjáték azonban még hátravan!

Stáblista végi jelenet – Gyakornok

Eddie beérkezik az irodába a kisbolt melletti incidens után, viccesen meg is jegyzi, hogy most nem éhes, reggelizett munkába menet. A főszerkesztő gyorsan félrehívja és miután gratulált Eddie-nek, ismerteti a híreket: a Daily Fact annyira népszerű lesz, hogy marketing szempontjából indítottak egy gyakornoki programot diákoknak és akadt is egy jelentkező. Egy helyi középiskolás jelentkezett a pályázatra és mivel kiváló jegyei vannak, át is ment a rostán. Szemüveges, kissé alacsony de nagyon izgága és lelkes tizenéves. Peter Parkerként mutatkozik be. Eddie és Peter kézfogásával zárul a film, ahogy Eddie kabátjának ingujja mögül előbújik kicsit a szimbióta.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Attila Horváth

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük