A blogról

Üdvözlet Idegen! Békével jöttem!

A blog története és célja

Az IdeaHub már lassan sokadik próbálkozás egy olyan platform létrehozására, aminek célja a folyamatos ötletelés, a “mi lett volna ha” kérdésen való elmélkedés (ami a filmeket és sorozatokat érinti). Ez egy amolyan think-tank (durva fordításban “gondolat-tartály) , ahol én (Atesz) a gondolataimat összegyűjtöm és publikálom annak a pár embernek, aki olvas ilyeneket (főleg az adott sorozatok, filmek rajongói és ez lesz az utolsó zárojel).

Mindig is mesélőnek tartottam magamat, aki folyamatosan azon kattogott, hogy milyen sablonok, sémák, pontok azok, amiket minden jól ismert film, sorozat, legenda, eposz, mese követ. Emellett szeretem ezeket a sémákat kiforgatni magukból és olyan elemek közé beilleszteni, ahol (remélhetőleg, illetve tévedtem a zárójelekkel kapcsolatban) még senki sem próbálta.

Emellett szeretem a cosplay világát is, bár igencsak friss hús vagyok ebben a közösségben.

Viszont szeretnék pár dolgot leszögezni az első alkalommal idetévedt olvasókhoz, hogy ez a blog miben más, mint társai.

Ami nem lesz: Filmkritika
Cserébe lesz: Értekezés
Magyarázat: Filmkritikai oldal annyi van a neten, mint kórokozó egy mosogatószivacson, így én egy olyan irányt szeretnék képviselni, ami szimplán beszélget a filmekről és sorozatokról és próbálja megjósolni egy tendecia irányát az adott médiumban. Ide lesznek sorolva a “mi lett volna ha” tipusú kérdések és vélemények.

Ami nem lesz: Rendszeresség
Cserébe lesz: Minőség
Magyarázat: Mint már fent említettem, ez a blog egy a sok közül, amiket elkezdtem szerkeszteni. Elődeik vagy gépre kötve vannak éberkómában, vagy végleg el lettek temetve pontosan azért, mert kudarcot vallottam a tartalom határidőre történő szállításánál. Mivel a munkám sajnos nem éppen a szabadidőmet gyarapító elfoglaltság, így mindenkinek a türelmét szeretném kérni, hogy olyan írást gyárthassak, amikért érdemes visszatérni.

Ami nem lesz: Szponzor
Cserébe lesz: Bármi csak nem sponzor
Magyarázat: A szponzoráció minden formáját kicsit úgy fogom fel, mintha egy nagyvállalat vagy cég megvenné a hangodat, hogy a te arcoddal a te közönségednek az ő üzenetüket átadd. Én nem szeretnék így a felszínen maradni, ahogy a blog sem fog. Cserébe minden más, szabadon választott és elfogadott módon (sima adományok, Patreon) támogathattok, ha érdemesnek találtok rá. Egyszer valamikor.

Ami nem lesz: Káromkodás
Cserébe lesz: Csillagozás
Magyarázat: Mert itt nem káromkodunk öncélúan és bűntetlenül, b*ssza meg!

Ha a fentiek szimpatikusak neked, érezd magad itthon! 🙂

Üdvözlettel:

Atesz

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Attila Horváth